Grotere letters Standaard letters Kleinere letters Normaal scherm Aanpassen aan schermbreedte
OOPS. Your Flash player is missing or outdated.Click here to update your player so you can see this content.
St Barbara algemene info PDF Afdrukken E-mail
Geschreven door Redactie   
vrijdag 04 november 2011

De RK begrafenisvereniging St. Barbara heeft een eigen plek op de site van Alphonsus. De informatie is vanuit het hoofdmenu rechtstreeks te benaderen door in het onderste deel van het keuzemenu Begrafenisvereniging St Barbara aan te klikken. Hier zullen we als vereniging zoveel mogelijk de meest actuele informatie in vermelden en tevens de juiste telefoonnummers en (mail)adressen. Ook staat er achtergrondinformatie en vindt u er onze statuten.

ALGEMENE INFORMATIE:  

RK Begrafenisvereniging St Barbara te Slagharen is opgericht op 1 oktober 1921.

De vereniging heeft ten doel om de uitvaart van haar leden op een waardige wijze te verzorgen. Onze uitvaartverzorgster is Frida Osseforth. Ze is te bereiken op haar mobiele nummer 06 52621701

Contributie en nieuwe leden:
Als iemand lid wil worden van de R.K. Begrafenisvereniging gelden o.a. de volgende regels:
De jaarlijkse contributie voor onze leden is € 15,00 per jaar, per persoon bij invulling van een machtiging (bij nieuwe leden verplicht). Machtiging wordt begin maart van elk jaar geincaseerd. Lidmaatschap zonder machting kost € 16,00 per jaar.
Iemand die lid wil worden en ouder is dan 18 jaar, moet inleggeld betalen. De hoogte daarvan wordt bepaald door het aantal jaren dat men ouder is dan 18 jaar. Als voorbeeld: diegene die lid wil worden is 27 jaar, als inleggeld moet dan betaald worden 9 x € 15,00 = € 135,00.
Nieuwe leden kunnen zich melden via ons mailadres Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken   of bij één van de bestuursleden,(bij voorkeur bij de penningmeester, Gerrit de Gooijer). Deze zorgen er dan voor dat de juiste invulformulieren incl. het reglement bij u worden afgegeven. Voor de volledige informatie en regels van St Barbara, zie Reglement St Barbara.
Verzorging begrafenis van niet-leden:
Ook niet-leden van St. Barbara kunnen gebruik maken van de diensten van onze vereniging. Zij betalen dan de jaarlijkse contributie vanaf hun 18e jaar verhoogd met 50% van de dekkende kosten. Een voorbeeld: iemand komt te overlijden op 58 jarige leeftijd. De nabestaanden betalen dan voor de verzorging van de uitvaart zoals beschreven in ons reglement, 40 x € 15,00 + 50 % van de dekkende kosten. Voor kinderen van 18 jaar en jonger, waarvan de ouders/verzorgers geen lid zijn, worden dan de dekkende kosten, verhoogd met  50% in rekening gebracht.
Algemene Mortuariumvereniging:
 Als men van de Mortuariumvereniging wordt € 50,00 in rekening gebracht. Bent u  geen lid, dan kost opbaring in het Mortuarium van Slagharen € 175,00.  De Mortuariumvereniging staat los van de begrafenisverening en heeft u vragen over deze vereniging, dan kunt u contact opnemen met J.H.M .Kosse. Hij is telefonisch bereikbaar op 0523 682883.
Uitvaartwensen:
Sinds enige tijd is er een boekje beschikbaar waarin de wensen met betrekking tot de uitvaart of crematie kan worden vermeld. Het boekje "Mijn wensen bij begrafenis of crematie" is medio 2011 onder alle leden verspreid. Het boekje staat nu ook op deze site. Klik hiervoor op de onderstaande link:
BOEKJE UITVAARTWENSEN
Vragen:
Vragen over onze  begrafenisvereniging en/of het lidmaatschap kunt u mailen naar:   Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken   
Als u liever even telefonisch contact wilt,is dat ook mogelijk. U kunt dan contact opnemen 1 van onze bestuursleden. De telefoonnummers staan hieronder vermeld.

Reglement:

Een gedeelte van het reglement van onze vereniging kunt u lezen als u op de volgende link klikt:

BEKNOPT REGLEMENT ST BARBARA

Samenstelling bestuur:
Het volledige bestuur bestaat uit de volgende leden:
    Dhr. H. Wenker                       Voorzitter              0524 572200
    Dhr. G. de Gooijer                   Penningmeester   0523 681484 (tevens contactpersoon)
    Mevr. F. Osseforth                   Secretaris             06 52 621701
    Mevr. H. Kosse-Hudepohl        lid                         0523 683109
    Dhr. J.G van der Felz               lid                         0523  681365            
   Dhr. J. Weekamp                      lid                         0523 682934
   Mevr. R. Hendriks                      lid       0523 683244 
Laatst geupdate op ( maandag 16 december 2019 )