Grotere letters Standaard letters Kleinere letters Normaal scherm Aanpassen aan schermbreedte
OOPS. Your Flash player is missing or outdated.Click here to update your player so you can see this content.
Kerkbijdrage of periodieke gift PDF Afdrukken E-mail
Geschreven door Redactie
donderdag 15 februari 2018

RICHTLIJNEN KERKBIJDRAGE EN AFTREKBAARHEID VOOR DE BELASTINGEN

De kerkbijdrage is de belangrijkste bron van inkomsten voor de parochies. Het is natuurlijk moeilijk om een richtlijn te geven voor de hoogte van de bijdrage.
Als indicatie voor de kerkbijdrage kan als richtlijn worden gehanteerd:
1% van het bruto inkomen.

U beslist echter zelf welke bijdrage u wilt geven; het blijft een vrijwillige bijdrage.

De kerkbijdrage is een teken van verantwoordelijkheid voor de parochiegemeenschap waarvan we samen deel uitmaken.

Periodieke gift en Kerkbalans
Meer schenken aan de kerk zonder netto meer te betalen. Dat is het idee met de periodieke gift. Het aangaan van een periodieke gift is voor de gever interessant, omdat het een groter fiscaal voordeel kan opleveren dan een 'normale' gift.

Giften zijn normaal gesproken pas aftrekbaar vanaf 1 procent (minimum € 60) tot maximaal 10 procent van het verzamelinkomen. Bij een periodieke gift gelden die grenzen niet. Voor de kerk is het extra gunstig als de gever (een deel van) dat fiscale voordeel aan de kerkelijke gift wil toevoegen.  Voor informatie kunt u terecht bij  Hans Kosse (financieel beheerder van de locatieraad)

Laatst geupdate op ( donderdag 15 februari 2018 )

< Vorige   Volgende >