Grotere letters Standaard letters Kleinere letters Normaal scherm Aanpassen aan schermbreedte
OOPS. Your Flash player is missing or outdated.Click here to update your player so you can see this content.
Kerkbalans voorwoord PDF Afdrukken E-mail
Geschreven door Redactie
donderdag 15 februari 2018

Beste parochiaan,
Binnen de Emmanuelparochie is onze geloofsgemeenschap een vitale gemeenschap waar veel vrijwilligers hun steentje in bijdragen.
In 2017 bestond onze geloofsgemeenschap 175 jaar!!  Dit hebben wij afgelopen zomer kunnen vieren met  een plechtige eucharistieviering.

Om onze geloofsgemeenschap ook in de toekomst in stand te kunnen houden is een vitaal bestuur mét pastoraatsgroepen zeer belangrijk.!! Helaas hebben we al langere tijd vacatures openstaan voor de taakvelden liturgie en catechese. Afgelopen jaar is Antoinette Kosse aangesteld als nieuwe voorzitter en in 2018 zal Herman Juurlink de pastoraatsgroep “Opbouw” op zich nemen.

Wij doen dan ook een dringend beroep op nieuwe vrijwilligers voor de pastoraatsgroepen!!

Naast een volwaardig bestuur moeten we ook waakzaam blijven dat onze geloofsgemeenschap financieel gezond blijft. Een groot deel van de inkomsten komt voort uit de jaarlijkse actie Kerkbalans.

Het thema van Kerkbalans 2018 is “Geef voor je Kerk”.
Een plek om tot jezelf te komen of anderen te ontmoeten, een markant gebouw, een plek om te vieren en te geloven – voor iedereen heeft de kerk een eigen betekenis. We willen een plek zijn waar iedereen terecht kan, of je nu lid bent of niet.

De kerk krijgt geen subsidie. Onderhoud van het gebouw, de koffie, maar ook de personeel en missionaire en maatschappelijke projecten kosten geld. Daarom is er de actie Kerkbalans. Geeft u om de kerk? Doe dan mee. Samen kunnen we van betekenis zijn en blijven voor de mensen om ons heen.
Het geld dat u geeft aan Kerkbalans is een investering. Een investering in de kerk van nu én de kerk van morgen. Een investering in uzelf en in de generaties die nog komen.

Met vriendelijke groeten,
Namens de Locatieraad, Antoinette Kosse (voorzitter)

< Vorige   Volgende >

We hebben 1 gast online